Site icon Kardeşim Dedim

KARDEŞİM DEDİM 20

GENÇLER TATİLİ KAMPTA GEÇİRDİ

ÖNDER Gençlik Komisyonu tarafından “Geleceğin gençliği doğada” temasıyla düzenlenen 20. Kardeşim Dedim Kampları, Ocak ayı sonu ve Şubat ayı başında gerçekleştirildi. 3 farklı şehirde gerçekleştirilen kamplara kız ve erkek öğrencilerden toplam 700 öğrenci katıldı.

 

Kardeşim dedim kamplarından ilki 20-24 Ocak 2019 tarihlerinde Mersin Silifke kamp alanında gerçekleştirildi.

 

Kış soğuğunda Mersin sıcaklığı

 

Erkek öğrenciler için düzenlenen kampa öğrencilerin yanısıra, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden Prof. Dr. Erdal Baykan, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin ÖNDER İl Başkanı Adem Aldemir, Mersin Genç ÖNDER Başkanı Ahmet Hatun, Mersin Toroslar Şube müdürü Osman Hazır ile Mersin Akdeniz Müftüsü İbrahim Yavuz iştirak etti. Katılımcılar öğrencilerle biraraya gelerek hasbihal etti. 100 öğrencinin katıldığı kamp, Mersin gezisi ve kardeşlik gecesi ile son buldu.

 

Diriliş her daim şart!

 

Kamplardan ikincisi 28-31 Ocak 2019 tarihlerinde Kocaeli Diriliş Kamp Alanında kız ve erkek öğrenci kampları olarak gerçekleştirildi. 156 kız öğrenci ve 200 erkek öğrencinin katıldığı kamplarda, Türkiye’nin pek çok farklı ilinden gelen imam hatipli öğrenciler ağırlandı. 4 gün süren kamp boyunca öğrenciler, pek çok etkinlik, seminer ve aktivitelerle yarıyıl tatillerini değerlendirdi. Diş Hekimi İlhan Ocak “Ağız ve Diş Sağlığı”, Abdülaziz Yılmaz “Kişisel Gelişim”, Salih Eğridere “Müslüman Ahlakı”, Resul Çiftçi “Geleceğin Önderleri” üzerine seminer verdi. Kamp boyunca öğrenciler matrak, kamp oyunları, doğa yürüyüşü gibi etkinliklere katıldı. Namazlarını cemaatle kılan öğrenciler Doğu Türkistan için de hatim indirdi. Kız kampında, “Söz Sende” programı ile öğrencilerle interaktif bir program gerçekleştirildi. Programda, “Modern Dünyada Müslüman Genç Kızların Yeri ve Önemi” başlığı altında öğrenciler düşüncelerini dile getirdi. Ayrıca yapılan kardeşlik gecesinde öğrenciler yeteneklerini sergiledi.

 

Hem eğlence hem bilgilenme

 

30 Ocak-3 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen son kamp olan Bursa Karacaali kampına 70 kız öğrenci katıldı. “Modern Dünyada Müslüman Genç Kızların Yeri ve Önemi” konusunun konuşulduğu “Söz Sende” programı öğrencilerin ilgisini çekerken, tesettür konusundan ilmihal bilgisine pek çok konuya değinildi. Kampta oyunların çeşitliliği de öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmesini sağladı. Bu oyunlar arasında matrak, okçuluk, dart, masa tenisi, mini golf, bocce, mangala, voleybol ve kamp oyunu yer aldı. Kamp, kardeşlik gecesi ile sona erdi.

Exit mobile version